Boris Novak, Persbericht, winter 2012

Boris Novak recreate02"In His Image After Our Likeness"

Boris Novak, een Nederlandse kunstenaar met een Kroatisch-Tsjechische afkomst, heeft een zeer divers portfolio. In zijn werk maakt hij gebruik van diverse schilder-en media-technieken. Na het voltooien van zijn opleiding als vrij kunstenaar en later als grafisch ontwerper combineert Boris Novak zijn liefde voor de fotografie met zijn grafische expertise. Hij vervaardigt "schilderkunstige" composities, die zijn oorspronkelijke artistieke expressie in de schilderkunst transformeren tot een nieuw eigentijds medium. Het thema van zijn expositie: "In His Image After Our Likeness" creëert Boris Novak een reeks werken op het thema van Adam en Eva. Deze artistieke "Ontmoetingen" tussen Adam en Eva vinden vanuit kunstenaarsoogpunt niet alleen plaats op een formeel niveau, maar refereren in diepere zin aan liefde, passie, misverstanden, afstand, conflict, zelfvoorziening, en zelfs de dood. Het universele principe van Adam en Eva, het mannelijke en het vrouwelijke: twee polariteiten in hun verlangen om terug te keren naar eenheid. Dit principe komt tot uitdrukking in ieder van ons: de erkenning van onszelf en van ons leven. Deze kunstwerken zijn de ultieme manier om op onszelf te reflecteren via door de ogen van deze talentvolle kunstenaar.

mag.hist.art. D. Kontic

Het immense verlangen naar vrijheid, dat voortkomt uit de beelden van Boris Novak is onze drijfveer om te vechten voor de wederkerigheid van onze vitale ruimtes.

ARS NOVA Roma, ItalyOver Boris Novak:
Geboren 30 september 1954 in Praag, Tsjechië, sinds 1975 woonachtig en werkzaam in Utrecht, Nederland

Scholing:


Academie voor Beeldende Kunsten, Split, Kroatië (Skola Primjenjene Umjetnosti, Split, Hrvatska) 

PA dep. kunst, Split, Kroatië (Pedagoska Akademija, Split, Hrvatska) .

Kunstacademie Artibus (HKU), richting Grafische vormgeving, Utrecht, Nederland


Filosofie:
Nontheist, Humanist, Pacifist, Cosmopolitan


Werkzaam als:
Kunstenaar, grafisch ontwerper, art director, scenograaf, fotograaf, kunst evenementen organisator, educator, schrijver en humanitair vrijwilliger.

Persfotos >>>